‘We willen het droomhuis voor de kopers realiseren’

Wonen op Landgoed de Eendragt is wonen op een droomplek en daarbij hoort een droomwoning. ThuisinBouwen helpt kopers bij het realiseren van hun droomwoning. We spraken met John van der Ham, één van de oprichters en eigenaren van ThuisinBouwen. Pratend met Van der Ham kun je maar één ding concluderen. Deze man houdt van zijn vak en het helpen van mensen om hun droomhuis te realiseren.

Wat is ThuisinBouwen?

ThuisinBouwen is de creatieve, inspirerende villabouwer bij de nieuwbouw van woonhuizen en projecten. Van kavelkeuze, ontwerp, vergunning en bouw tot het kiezen van een keuken, sanitair en tegelwerk en andere materialen. ThuisinBouwen adviseert en neemt alle zorg uit handen. Met ons inspiratiecentrum van ruim 1300 m2 aan bouwinspiratie zijn wij hét koperskeuze-centrum in het midden van het land. Het is lastig in woorden uit te drukken. Je moet het zien, voelen!

Wat kun je over het project vertellen?

In 2015 is BouwN gestart met de verkenning van de locatie in de gemeente Zuidplas, waarna in 2018 het bestemmingsplan is ingediend. Timpaan is als ontwikkelaar aangesloten en heeft ThuisinBouwen als uitvoerende partij in huis genomen.

Wat maakt dit project in de Eendragtspolder bijzonder?

De Eendragtspolder is een unieke locatie midden in de natuur en toch heel dichtbij de steden Rotterdam, Gouda, Den Haag. Je hebt er alle ruimte om lekker te genieten. Het is een bijzonder gebied van grote plassen en veel groen.

Wat is jullie rol in het project?

Bot & van der Ham, één van de bedrijven die valt onder ThuisinBouwen, bouwt de 37 modern landelijke villa’s. ThuisinBouwen neemt de kopers mee in de wereld van ontwerp, ruw- en afbouw, styling en alle andere voorkomende bouwgerelateerde zaken. De geheel vrijstaande woningen hebben een woonoppervlakte vanaf 200 m2 en worden geplaatst op kavels met oppervlakten vanaf 890 m2 oplopend tot meer dan 1700 m2. Alle woningen worden homogeen gebouwd, maar door het gebruik van verschillende materialen en kleurstellingen ontstaat juist weer diversiteit en bouwen we uiteindelijk 37 unieke villa’s.

Hoe kunnen bewoners hun villa straks uniek maken?

Binnen de kaders kunnen we de woning helemaal op maat maken. Dit geldt zowel voor de ruwbouw, waarbij het bijvoorbeeld mogelijk is om een kelder, erker of veranda toe te voegen, tot de afbouw, waarbij we samen met de kopers kijken naar bijvoorbeeld het sanitair en tegelwerk. Ook de tuin en het interieur vergeten we daarbij niet, want ook hiervoor hebben we ontwerpers in dienst. We pakken dus alle onderdelen op, waardoor er na oplevering praktisch niets meer gedaan hoeft te worden. Zo willen we het droomhuis van de kopers realiseren.

John van der Ham
In 1992 startte John in de bouw en in 2002 begon hij het bedrijf Bot & van der Ham. Inmiddels is de ThuisinBouwen groep ontstaan en onder de ThuisinBouwen groep vallen de eigen bouwbedrijven Bot & van der Ham Bouw & Ontwikkeling BV, Drent & Welling Bouw & Ontwikkeling BV, HMU & Olsthoorn Bouw & Ontwikkeling BV en Zee & Bra Bouw & Ontwikkeling BV.